تاريخ انتشار : ٢٢/٦/١٣٨٨ |
|
فرم هاي درخواست واردات و صادرات:فرم شماره 4 مربوط به درخواست واردات گوشت قرمز و گوشت مرغ |
|
شرايط اوليه واردات گوشت قرمز بدون استخوان و مرغ به جمهوري اسلامي ايران
الف - كشور هاي مجاز : در حال حاضر واردات از مبادي كشورهاي زير با رعايت
كليه شرايط و ضوابط بهداشتي ورود اين سازمان مجاز ميباشد. 1- گوشت گوساله بدون استخوان منجمد و تازه از كشور برزيل
2- گوشت گوساله بدون استخوان منجمد از كشور اروگوئه
گوشت گوساله بدون استخوان سرد و منجمد از کشور آلمان گوشت گوساله بدون استخوان منجمد از کشور لهستان 3- گوشت گوساله بدون استخوان منجمد از كشور كانادا
4- گوشت گوساله بدون استخوان منجمد -لاشه سرد گوسفند و گوشت گوسفند منجمداز كشور استراليا
5- گوشت گاوميش بدون استخوان منجمد از كشور هندوستان صرفا برای کارخانجات تولید سوسیس و کالباس و فرآورده های گوشتی حرارت دیده
6- مرغ منجمد از كشور برزيل
8- مرغ منجمد از كشور تركيیه
ب- نظارت بركليه مراحل توليد محموله از مرحله پيش از كشتار ( انتخاب و بازرسي دام ) حين كشتار ، پس از كشتار، ذخيره سازي، حمل و بارگيري توسط نماينده اعزامي اين سازمان انجام مي پذيرد. ج- نظارت بر ذبح شرعي توسط ناظر مربوطه ( روحاني اعزامي از سوي دفتر ولي فقيه وزارت جهاد كشاورزي ) صورت مي پذيرد.
د- نمايندگان فوق بمدت 90 روز در كشور مبداء مستقر بوده و كليه هزينه ها ي سفر ( تهيه بليط – عوارض خروجي – اياب و ذهاب – اسكان و ..... ) بر عهده شركت اعزام كننده خواهد بود.
ﻫ - هدف از واردات و نوع مصرف محموله بايستي در كليه مدارك ارائه شده جهت صدور مجوز به شرح زير مشخص شده باشد.
1-جهت مصرف خانوار ( در قطعات يك تا سه كيلوگرمي )
2-جهت مصرف در كارخانجات فرآورده هاي گوشتي ( در قطعات بيش از سه كيلوگرم )
3-واردات از مبداءكشور هندوستان ، صرفاٌ جهت مصرف در كارخانجات فرآورده هاي گوشتي حرارت ديده ( سوسيس ، كالباس ، كنسرو گوشت ) صورت مي پذيرد.
ي- كليه محموله هاي توليدي وارداتي به كشور در استان ورودي توسط اين سازمان مورد بازديد ارگانولپتيكي قرار گرفته و پس از كنترل اسناد و مدارك بهداشتي، در صورت تائيد نسبت به نمونه برداري و انجام آزمايشات لازم اقدام خواهد شد . ترخيص محموله منوط به تطابق نتايج بدست آمده با ضوابط بهداشتي مورد تائيد اين سازمان ميباشد.
----------------------------------------------------------------- فرم مربوط به درخواست واردات گوشت قرمز و گوشت مرغ مدير كل محترم دفتر قرنطينه و امور بين الملل با سلام. احترامأ با عنايت به اينكه اين شركت (دارنده كارت بازرگاني به شماره ................ و شماره ثبت ...................) قصد واردات ميزان................ تن/ كيلوگرم محموله ................ از مبدأ كشور.................. جهت مصرف ..............و مرز ورودي .................... استحصالي در كشتارگاه ................ داراي كد بهداشتي دامپزشكي كشور مبدأ به شماره ....................را دارم ، خواهشمند است دستور فرمائيد با توجه به مدارك ذيل الاشاره (اسناد به پيوست) اقدامات لازم براي صدور مجوز ورود مربوطه صورت پذيرد. 1- پرفرماي معتبر صادره از سوي شركت ....................................
2- نمونه ليبل / لفاف (برای مرغ)به دو زبان انگليسي و فارسي
3- IHR سازمان دامپزشكي كشور ممهور به مهر شركت فروشنده و وارد کننده/ دامپزشكي دولتي كشور مبدأ .
4- نمونه گواهي بهداشتي صادره از دامپزشكي دولتي كشور مبدأ
5- ارايه تصوير صفحه ملاحظات كارت بازرگاني ضمنأ سركار خانم /جناب آقاي ............................. به عنوان نماينده تام الاختياراينجانب/اين شركت جهت انجام امور مربوطه به حضور معرفي مي گردد.
نام و امضاء و مهر وارد كننده شركت / شخص
-----------------------------------------------------------------------------------------
نحوه تكميل مدارك
توضيحات مربوط به فرم شماره 4 بر اساس بندهاي 6 گانه مندرج در آن
1- مجوز بهداشتي واردات به شركتهايي تعلق ميگيرد كه موضوع فعاليت شركت واردات فرآورده هاي پروتئيني خام دامي بوده و شركت مجاز به صادرات و واردات باشد.
1- 2- پرفرماي ارائه شده بايستي مطابق نمونه قرار داده شده بر روي سايت تكميل گردد و در سربرگ شركت فروشنده كالا بايستي قرار گيرد و داراي شماره، تاريخ، مهر ، امضاء ، تاريخ اعتبار، نوع و وسيله حمل كالا ، نوع بسته بندي ، شرائط نشانه گذاري مشخصات كامل و آدرس فروشنده و خريدار (دارنده كارت بازرگاني) و مشخصات كامل محموله وارداتي باشد. ضمنأ پرفرما علاوه بر مهر شركت فروشنده بايستي ممهور به مهر شركت يا شخص وارد كننده بوده و بدين وسيله مورد تائيد وارد كننده قرار گيرد.
3 - تصوير كارت بازرگاني بايستي متعلق شركت درخواست كننده واردات باشد. ارائه تصوير آگهي روزنامه رسمي براي شركتهاي متقاضي الزامي است.
تبصره: بديهي است ارائه مدارك مندرج در بند 3 براي يكبار و در اولين تقاضاي ارائه شده از سوي متقاضي (براي تشكيل پرونده در سايت) كفايت مي كند و متقاضي موظف خواهد بود در صورت اعمال هر گونه اصلاحات و يا تغييرات در اساسنامه مراتب را در تقاضاي جديد به اطلاع سازمان دامپزشكي برساند.
4- نمونه ليبل براي انواع محموله هاي گوشت قرمز و گوشت مرغ در سايت اين سازمان در دسترس مي باشد.
5-در صورتي كه شركت وارد كننده ، متقاضي واردات گوشت قرمز و مرغ از كشورهاي فوق الذكر( كه داراي تفاهم نامه با سازمان دامپزشكي كشور مي باشند) باشد نيازي به ارائه نمونه گواهي بهداشتي دامپزشكي كشور مبدأ نبوده و در غير اينصورت ارائه نمونه گواهي بهداشتي صادره از مرجع ذيصلاح( دامپزشكي دولتي كشور صادر كننده) الزامي است.
5- در صورتيكه مدارك بصورت كامل ارسال گردد حداكثر ظرف مدت دو هفته از طريق پست الكتونيكي به اطلاع شما خواهد رسيد .( در طي اين مدت از تماس حضوري و يا تلفني خودداري گردد.) راهنماي مندرجات پرفرما ، و ليبل براي واردات گوشت قرمز گوساله منجمد
1- پرفرما (Proforma Invoice ) : پرفرماي ارائه شده بايستي در سربرگ فروشنده و داراي مشخصات ذيل باشد:
*شماره، تاريخ، مشخصات كامل و آدرس فروشنده و خريدار (دارنده كارت بازرگاني)، مهرو امضاء شركت فروشنده ، تاريخ اعتبار
* مشخصات كامل محموله وارداتي ( مشخصات خود گوشت - مشخصات دام كه گوشت از آن با رعايت اصول ذبح شرعي استحصال گرديده است شامل سن حداكثر30ماه و جنسيت نر ، وزن محموله )
* قطعه بندي محموله با ذكر نام و درصد كليه قطعات مورد نظر با رعايت درصد مجاز ، شامل قطعه بندي كلي: ران (Hindquarter ) حداكثر 37 درصد- در مورد قلوه گاه (Flank ) حداكثر 18% از كل وزن ران
سردست (Forequarter ) حداكثر 63 درصد - در مورد گردن حداكثر 10% از كل وزن سردست
* اندازه قطعات ، نوع بسته بندي و وزن بسته ها (كارتن ها)
* شرايط نشانه گذاري ( ليبلينگ ) ، كشور مبدا ، نوع وسيله حمل كالا، محل بارگيري و محل تحويل محموله باشد.
2-*رنگ بندي ليبل كارتنها با توجه به نوع قطعات
* مندرجات ليبل به دو زبان انگليسي و فارسي شامل : نوع محموله ، كشور مبدا ، نام واردكننده ، کد رهگیری ، نام و كد بهداشتي كشتارگاه ، توليد شده تحت نظارت ناظر بهداشتي سازمان دامپزشكي كشور ( IVO ) ، ذبح اسلامي تحت نظارت نماينده مذهبی اعزامي ، نوع مصرف با توجه به هدف از واردات ( مصرف خانوار – مصرف در كارخانجات فرآورده هاي گوشتي مجاز- مصرف در مراكز عمده مصرف در خصوص قطعه تاپ سايد و يا ساير قطعات بيشتر از 3 كيلوگرم در مجوزهاي مصرف خانوار) تاريخ توليد ، تاريخ انقضا (يكسال پس از تاريخ توليد )، شرايط نگهداري ( نگهداري در 18- درجه سانتيگراد )
*شرايط توليد ( Production ) شامل شرح مراحل استخوان گيري لاشه ، سرد كردن ، انجماد ، ذخيره سازي ، بارگيري و حمل محموله توليدي تا رسيدن به مقصد ( با ذكر جزئيات هر مرحله)
*محل بارگيري و محل تحويل محموله ، نوع وسيله حمل و ذكر عبارت « حمل بدفعات مجاز ميباشد ( Partial shipment: Allowed )– حمل از طريق كشور ثالث غيرمجاز ميباشد ( Transshipment: Not Allowed ) »
*حداكثر فاصله زماني مجاز از كشتار دامها تا حمل محموله 60 روز مي باشد.
*شرح چگونگي نظارت بركليه مراحل توليد محموله توسط ناظر بهداشتي ( قبل ، حين و بعد از كشتار – ذخيره سازي – بارگيري و حمل- مستندات ) به تفصيل از مرحله انتخاب دام ، نحوه بازرسي تا توليد و بارگيري محموله و نيز ذبح شرعي توسط ناظر ذبح شرعي اعزامي الزامي است .
*كشتارگاه بايستي داراي كد اتحاديه اروپا ( EC ) و مورد تائيد ناظر اعزامي اين سازمان بوده و ذابحين دام نيز بايستي مورد تائيد ناظر ذبح شرعي اعزامي باشند.
*ذكر مستندات محموله (Documents ) شامل : گواهي مبدا – گواهي بهداشتي دامپزشكي صادره از سوي مرجع دولتي دامپزشكي كشور مبدا كه توسط ناظر اعزامي امضا ميشود- گواهي ذبح شرعي مورد تائيد ناظر ذبح شرعي - گواهي راديو اكتيو از مراجع ذيصلاح دولتي كشور مبدا و ساير گواهيهاي تجاري الزامي است.
*درمبادي ورودي ، محموله هاي وارده توسط اين سازمان مورد بازرسي ارگانولپتيكي قرارگرفته و نمونه برداري و آزمايشات لازم انجام خواهد شد . نتايج بدست آمده بايستي با ضوابط بهداشتي و استانداردهاي مورد تائيد اين سازمان مطابقت داشته و محموله قابليت مصرف انساني را دارا باشد.
3- ليبل (Label ) : مندرجات ليبل به دو زبان انگليسي و فارسي شامل : نوع محموله ، كشور مبدا ، نام واردكننده ، نام فروشنده ، نام و كد بهداشتي كشتارگاه ، توليد شده تحت نظارت ناظر بهداشتي سازمان دامپزشكي كشور ( IVO ) ، ذبح اسلامي تحت نظارت نماينده مذهبي اعزامي ، نوع مصرف با توجه به هدف از واردات ( مصرف خانوار – مصرف در كارخانجات فرآورده هاي گوشتي مجاز- مصرف در مراكز عمده مصرف صرفاٌ براي قطعه تاپ سايد و يا ساير قطعات بيشتر از 3 كيلوگرم در مجوزهاي مصرف خانوار ) تاريخ توليد ، تاريخ انقضا ( يكسال پس از تاريخ توليد ) ، شرايط نگهداري ( نگهداري در 18- درجه سانتيگراد ) ليبل ها با توجه به رنگ مربوط به نوع هر قطعه ارائه گردد.
نمونه ليبل براي محموله هاي گوشت قرمز گوساله در سايت اين سازمان در دسترس مي باشد.
تذكر: واردات گوشت گاوميش از كشور هند با توجه به مراتب فوق و نيز با رعايت شرايط زير مجاز ميباشد.
الف– واردات گوشت گردن غيرمجاز و ممنوع است.
ب- اندازه كليه قطعات بايستي بيشتر از 3 كيلوگرم باشد.
ج- هدف از واردات و نوع مصرف فقط جهت استفاده در كارخانجات مجاز فرآورده هاي گوشتي حرارت ديده « سوسيس ، كالباس و كنسرو گوشت» مجاز ميباشد. ذكر اين بند در كليه مدارك فوق ( بند 1، 2، 3 ) الزامي است.
د- IHR اين سازمان بايستي مورد تائيد APEDA كه وابسته به وزارت صنايع و بازرگاني كشور هند ميباشد ، قرار گيرد.
APEDA (Agricultural& Processed Food Products Export Development Authority)
ﻫ- كشتارفقط در كشتارگاههاي مورد تائيد اين سازمان صورت مي پذيرد.
راهنماي مندرجات پرفرما وضوابط نشانه گذاري براي واردات مرغ منجمد
1- پرفرما (Proforma Invoice ) : پرفرماي ارائه شده بايستي در سربرگ فروشنده و داراي مشخصات ذيل باشد:
*شماره، تاريخ، مشخصات كامل و آدرس فروشنده و خريدار (دارنده كارت بازرگاني)، مهرو امضاء شركت فروشنده ، تاريخ اعتبار
*مشخصات كامل محموله وارداتي ( مشخصات خود گوشت مرغ - مشخصات مرغهائي كه گوشت از آن با رعايت اصول ذبح شرعي و قوانين سازمان دامپزشكي استحصال گرديده است شامل سن حداكثر45 روز و وزن محموله )
*نوع بسته بندي ، تعداد مرغها در هر بسته ( با ذكر متوسط وزن مرغها ) و وزن بسته ها (كارتن ها)
*شرايط نشانه گذاري ( ليبلينگ ) روي كارتنها و روي لفاف مرغها ، كشور مبدا ، نوع وسيله حمل كالا، محل بارگيري و محل تحويل محموله
2- قرارداد ( Contract ) : محتواي قرارداد بايستي در برگيرنده IHR اين سازمان ( مندرج در سايت سازمان دامپزشكي كشور) و داراي مشخصات زير باشد:
*قرارداد ارائه شده بايستي در سربرگ فروشنده و داراي شماره و تاريخ بوده و مهر و امضاء طرفين قرارداد (شركت فروشنده و شركت خريدار ) بر روي تمام صفحات قرارداد وجود داشته باشد.
*مشخصات كامل و آدرس فروشنده و خريدار (دارنده كارت بازرگاني) ، مشخصات كامل محموله وارداتي ( مفصلا مطابق پرفرما شرح داده شود) ( ارايه قرار داد لازم نميباشد )
*نوع بسته بندي (Packing ) ، تعداد مرغها در هر بسته ( با ذكر متوسط وزن مرغها حداقل 1200 گرم) ، وزن بسته ها ، و شرائط نشانه گذاري ( Labeling ) بايستي به تفصيل توضيح داده شود، جنس كارتنها- روش بسته بندي- وزن هركارتن
*لفاف مرغها ( Shrink Package ) بايستي حاوي اطلاعات روي ليبلها و به دو زبان فارسي و انگليسي باشد.
*مندرجات ليبل به دو زبان انگليسي و فارسي شامل : نوع محموله ، كشور مبدا ، نام واردكننده ، نام فروشنده ، نام و كد بهداشتي كشتارگاه ، توليد شده تحت نظارت ناظر بهداشتي سازمان دامپزشكي كشور ( IVO ) ، ذبح اسلامي تحت نظارت نماينده ذبح شرعي اعزامي ، تاريخ توليد ، تاريخ انقضا ( يك سال پس از تاريخ توليد ) ، شرايط نگهداري (نگهداري در 18- درجه سانتيگراد )
*شرايط توليد ( Production ) شامل شرح مراحل ذبح ، پركني و تخليه اندرونه ، سرد كردن ، بسته بندي ، انجماد ، ذخيره سازي ، بارگيري و حمل محموله توليدي تا رسيدن به مقصد ( با ذكر جزئيات هر مرحله)
*محل بارگيري و محل تحويل محموله ، نوع وسيله حمل و ذكر عبارت « حمل بدفعات مجاز ميباشد ( Partial shipment: Allowed )– حمل از طريق كشور ثالث غيرمجاز ميباشد ( Transshipment: Not Allowed ) »
*حداكثر فاصله زماني مجاز از كشتار مرغها تا حمل محموله 60 روز مي باشد.
*شرح چگونگي نظارت بركليه مراحل توليد محموله توسط ناظر بهداشتي ( قبل ، حين و بعد از كشتار – ذخيره سازي – بارگيري و حمل- مستندات ) به تفصيل از مرحله انتخاب طيور ، نحوه بازرسي تا توليد و بارگيري محموله و نيز ذبح شرعي توسط ناظر ذبح شرعي اعزامي الزامي است .
*كشتارگاه بايستي داراي كد اتحاديه اروپا ( EC ) و مورد تائيد ناظر اعزامي اين سازمان بوده و ذابحين طيور نيز بايستي مورد تائيد ناظر ذبح شرعي اعزامي باشند.
*ذكر مستندات محموله (Documents ) شامل : گواهي مبدا – گواهي بهداشتي دامپزشكي صادره از سوي مرجع دولتي دامپزشكي كشور مبدا كه توسط ناظر اعزامي امضا ميشود- گواهي ذبح شرعي مورد تائيد ناظر ذبح شرعي - گواهي راديو اكتيو از مراجع ذيصلاح دولتي كشور مبدا و ساير گواهيهاي تجاري الزامي است.
*درمبادي ورودي ، محموله هاي وارده توسط اين سازمان مورد بازرسي ارگانولپتيكي قرارگرفته و نمونه برداري و آزمايشات لازم انجام خواهد شد . نتايج بدست آمده بايستي با ضوابط بهداشتي و استانداردهاي مورد تائيد اين سازمان مطابقت داشته و محموله قابليت مصرف انساني را دارا باشد.
3- ليبل (Label ) : مندرجات ليبل به دو زبان انگليسي و فارسي شامل : نوع محموله ، كشور مبدا ، نام واردكننده ، نام فروشنده ، نام و كد بهداشتي كشتارگاه ، توليد شده تحت نظارت ناظر بهداشتي سازمان دامپزشكي كشور ( IVO ) ، ذبح اسلامي تحت نظارت نماينده ذبح شرعي اعزامي ، تاريخ توليد ، تاريخ انقضا ( يكسال پس از تاريخ توليد ) ، شرايط نگهداري ( نگهداري در 18- درجه سانتيگراد ) نمونه ليبل براي محموله هاي مرغ منجمد در سايت اين سازمان در دسترس مي باشد.
توضيحات مربوط به فرم شماره 4 بر اساس بندهاي 6 گانه مندرج در آن
1- پرفرماي ارائه شده بايستي داراي شماره، تاريخ، مهر ، امضاء ، تاريخ اعتبار، نوع و وسيله حمل كالا ، نوع بسته بندي ، شرائط نشانه گذاري مشخصات كامل و آدرس فروشنده و خريدار (دارنده كارت بازرگاني) و مشخصات كامل محموله وارداتي باشد. ضمنأ پرفرما علاوه بر مهر شركت فروشنده بايستي ممهور به مهر شركت يا شخص وارد كننده بوده و بدين وسيله مورد تائيد وارد كننده قرار گيرد.
2 - تصوير كارت بازرگاني بايستي متعلق به شخص متقاضي حقيقي و يا يكي از اعضاي هيأت مديره
شركت درخواست كننده واردات باشد. ارائه تصوير آگهي روزنامه رسمي براي شركتهاي متقاضي الزامي است.
تبصره: بديهي است ارائه مدارك مندرج در بند 2 براي يكبار و در اولين تقاضاي ارائه شده از سوي متقاضي (براي تشكيل پرونده) كفايت مي كند و متقاضي موظف خواهد بود در صورت اعمال هر گونه اصلاحات و يا تغييرات در اساسنامه مراتب را در تقاضاي جديد به اطلاع سازمان دامپزشكي برساند.
تذكر: در حال حاضر كشورهاي مجاز به صادرات گوشت به ج.ا.ايران كشورهاي برزيل، اروگوئه،هندوستان، بلاروس، استراليا، كانادا و قرقيزستان، آلمان،لهستان،ترکیه مي باشند كه دستورالعمل ها و ضوابط بهداشتي مربوط به واردات گوشت از هر كشور در سايت سازمان دامپزشكي كشور در دسترس مي باشد.
4- نمونه ليبل براي انواع محموله هاي گوشت قرمز و گوشت مرغ در سايت اين سازمان در دسترس مي باشد.
6-در صورتي كه شركت وارد كننده ، متقاضي واردات گوشت قرمز و مرغ از كشورهاي مندرج در تذكر بند 3 اين دستورالعمل ( كه داراي تفاهم نامه با سازمان دامپزشكي كشور مي باشند) باشد نيازي به ارائه نمونه گواهي بهداشتي دامپزشكي كشور مبدأ نبوده و در غير اينصورت ارائه نمونه گواهي بهداشتي صادره از مرجع ذيصلاح( دامپزشكي دولتي كشور صادر كننده) الزامي است.
|